Seværdigheder i det centrale Szczecin

kosciolKościół św. Jana Ewangelisty (Sankt Johannes Evangelist kirken):
Vi tager udgangspunkt i den centrale del af byen, lidt sydvest for Nabrzeże Wieleckie langs Odra-floden. Her ved ul. Ducha Świętego ligger Sankt Johannes Evangelist kirken i gotisk stil fra 14. århundrede. Der kan man se fragmenter af gammel polykromi på væggene og på en søjle, gravstene fra 1378 og 1676 samt et orgel fra 2. del af 18. århundrede. En præstebolig blev tilbygget (ned mod floden) i årene 1982 – 1985.

Most Długi (Langebro):
Kort nordøst for kirken passerer broen Most Długi (Langebro; bygget i 1957) floden på det sted, hvor der allerede i året 1283 lå en bro. Fra broen kommer man ad en række trapper ned til Bulwar Piastowski, der går langs med floden Odra.

mostRatusz Staromiejski (Den gamle Bys rådhus):
Bag Nabrzeże Wieleckie finder vi Den gamle Bys rådhus, der ligger pĺ ul. Mściwoja 8 og huser Muzeum Historii Miasta Szczecina (Szczecins byhistoriske museum). Bygningen stammer fra 15. århundrede, og selvom den blev bygget om i det 17. århundrede i barokstil, så blev den efter den 2. verdenskrig på ny genopbygget i gotisk-barok stil. I dag forsøger man i dette område at genskabe bygninger fra 18. og 19. århundrede.

Loitz-palæet:
Ikke langt fra rådhuset ved ul. Grodzka, ligger et hus fra år 1547, som tilhørte en af byens rigeste familier, familien Loitz. Dette hus rummer nu Liceum Sztuk Plastycznych (Kunsthåndværkerskolen).

Szczecin – Stettin Information

Szczecin er den største by i det nordvestlige Polen, havneby og samtidig amtsby for det Vestpommerske amt. Byen ligger hovedsageligt på vestsiden af floden Odra. På østsiden af Odra ligger forstæderne. Den ældste del af byen ligger ved selve floden.

Szczecin er en gammel by; en slavisk bebyggelse fandtes her allerede i det 8.århundrede. I de ældste optegnelser kaldes byen Sasin eller Sadzin. I 1124 blev byen kristnet; biskop Otto von Bamberg blev sendt til byen af den polske fyrste Bolesław Krzywousty (“Skævmund”).

Stettin PolenSzczecin var under polsk overhøjhed i flere perioder i sin tidligste historie. Fra 1184-1227 var byen – sammen med resten af Pommern – imidlertid under dansk overhøjhed. De første tysktalende folk kom til Szczecin i det 12.årh. og siden voksede den tyske indflydelse gradvist.
Szczecin fik købstadrettigheder i 1243, og byen blev sæde for en fyrstelig residens. Herefter begyndte byen at spille en betydelig politisk rolle i Pommern. I 1278 blev Szczecin medlem af Hanse-forbundet.

Gryfit-dynastiet regerede i over 500 år i fyrstendømmet Pommern og skabte her en selvstændig stat, der virkede som en stødpude-stat mellem Polen, Brandenburg og Korsridderstaten. Den sidste fyrste af dette dynasti døde barnløs i 1637. I 1648 blev Pommern delt mellem Brandenburg og Sverige; Szczecin kom på svenske hænder.

Ved fredsaftalen i Stockholm 1720 efter den store nordiske krig blev Szczecin indlemmet i Preussen som provinshovedstad i provinsen Pommern. De preussiske myndigheder gjorde Szczecin til et stærkt militært center med kraftige befæstninger omkring byen.

AlejaWyzwolenia1931
Under den 2.verdenskrig blev 60-70 % af bygningerne, 70-80 % af havnen og 90 % af industrivirksomhederne ødelagt. Værst gik det udover de centrale bydele, herunder Den gamle By. Den 26.april 1945 blev Szczecin erobret af den sovjetiske hær, og et polsk bystyre begyndte sit virke den 5.juli 1945.

Tandblegning: Få det smukkeste hvide smil tilbage med tand blegning i Polen

Tandblegning i Polen er en stor succes for de mange danskere der vælger at få blegning i Polen:

En tandblegning kan ændre hele ens udseende og ligeledes ændre andre folks opfattelse. Det er faktisk helt utroligt så stor forskel en tandblegning kan gøre dig. Større selvtillid, smukkere udseende og ikke mindst selvtilfredsstillelsen er det hele værd. Smilet er noget af det første man møder når man møder nye mennesker.

Tandblegning i Polen kan gennemføres med den nyeste teknik og med helt fantastisk resultat. Med de polske priser, vil der også være en hel del at sparer på tandblegning i Polen og i Szczecin.

Husk det er vigtigt altid at få gennemført blegning før du får ordnet broer og kroner, således at du får ensfarvet tandsæt.

Priserne på tandblegning varierer en del afhængig af teknik og metode.

På denne side vil du finde priser på tandblegning i Polen og ikke mindst i Stettin. Du kan rejse med Skan Rejser til Stettin 2 gange om ugen året rundt og til priser der ligger et sted mellem kr. 1100 – 1500,- pr person inkl. bus og 4**** hotel m/morgenmad og aftensmad. Læs mere på www.skanrejser.dk

Tandlægeklinikkerne i Polen og i Stettin er fuldtud på højde og samme standard som de danske om ikke endnu bedre. SÅ tøv ikke med at benytte tandlæger i Polen. Kontakt os og få et godt tilbud på tandblegning i Polen

Skræk historier om tandlæger i Polen

Man har en ide omkring tandlæger i Polen og udenfor landets grænser.

I dag er de fleste tandlægeklinikker i Polen fuldt ud på samme højde med deres danske kollegaer og om ikke endnu dygtigere og med den nyeste teknologi og viden.

Der er efterhånden rigtig mange der har valgt at benytte tandlæger i Polen og ikke mindst i Stettin, hvor priserne ligger langt under de danske priser.

Der er rigtig mange penge at spare på bl.a. implantater, broer, kroner, blegning, sinusløft samt generelle tandlæge behandlinger i Polen. Det er da også derfor at mange tusinder har valgt at slå vejen forbi vores klinik i Stettin.

Vi giver dig mulighed for at komme til konsultation hjemme i Danmark, inden du beslutter dig få at rejse til Stettin i Polen.

Dette giver dig naturligvis den tryghed og sikkerhed der gør at det bliver nemmere for dig at træffe den rette stilling til om hvor vidt du ønsker at rejse til vores tandlægeklinik i Polen. Vi giver dig et skriftligt overslag på dansk med behandlingsplan. Skan Rejser kører 2 gange om ugen året rundt, så du kan nemt, bekvemt og billigt rejse til Stettin når det passer dig.

Skan Rejser vil også gerne være dig behjælpelig mht. tidsbestilling både i København og her på vores tandlæge klinik i Stettin.

Mulighed for tilskud ved behandling udenfor Danmark

Mulighed for tilskud ved behandling udenfor Danmark

Du har samme mulighed for tilskud fra Sygesikringen til en lang række behandlinger i udlandet fx i Stettin i Polen. I Danmark bliver tilskuddet automatisk fratrukket din tandlægeregning, inden du betaler. Ønsker du at blive behandlet i Stettin hos en Polsk tandlæge, skal du selv søge om at få dit tilskud refunderet bagefter.

Fremgangsmåde ved benyttelse af fx Polsk tandlæge:

  • Inden du beslutter dig bør du undersøge, om den behandling du ønsker, er tilskudsberettiget.
  • Spørg evt. om den tandlæge du vælger, er offentligt autoriseret i det pågældende land. Hvis ikke dette er tilfældet, er det ikke muligt at få refunderet tilskuddet. Dental-Art er autoriseret både i Polen, men også i Danmark (Dental-Art har faktisk en Dansk autorisation)
  • Gennemfør din behandling og betal regningen. Sørg derefter for at få udspecificeret på regningen præcis, hvilken behandling du har fået foretaget hos den udenlandske tandlæge.
  • For at opnå tilskud og dermed få refunderet tilskuddet til behandlingen, skal du henvende dig til den region, du tilhører. På borger.dk kan du læse mere om tilskud til behandling i udlandet. Original og specificeret regning skal sendes til regionen påført din NemKonto.
  • Husk at du skal sørge for, at materialet/regningen er på et sprog, som kommunens behandlere kan forstå og læse.

Der er stadig store besparelser på tandlæge i Polen

Der er stadig store besparelser på tandlæge i Polen :

Vi kommer til København mindst en gang om måneden for at tilbyde konsultation til alle vores danske klienter.  Dette giver dig som klient en større tryghed ved at du på forhånd ved hvad du har at forholde dig til rent prismæssigt, men samtidig har du også mulighed for at hilse på os og dermed kan vi skabe en større tillid.

Det er vigtigt for os at du føler dig tryg og sikker inden du tager rejsen til Polen, og vi mener at denne tryghed gerne skulle opstå allerede ved det første møde til konsultationen.

Speciale: Kroner, Implantater, broer , blegning, fyldninger samt mere avanceret former for behandling

Der er stor rift om disse konsultationstider som tilbydes efter princippet ”Først til mølle”

Bestilt tid her (nederst på siden)

Velkomen till Dental Art – tandklinik polen

Velkommen  til Dental Art!

 Vi har fornøjelsen at byde jer hjerteligt velkommen i vore moderne Dental Art-klinikker med højtuddannede tandlæger til yderst konkurrencedygtige priser. Ved behandling hos de polske tandlæger kan man opnå besparelser på op til 60% i forhold til danske priser.

Vore tandlæger er særdeles veluddannede med godkendte internationale certifikater og forbedre til stadighed deres kvalifikationer ved deltagelse i diverse internationale konferencer. Disse specialister er derfor yderst kompetente til alle slags tandbehandlinger, også for eksempel kirurgiske indgreb og implantationer.

 

 

For at yde den bedste komfort til vore patienter er vores klinikker udstyret med det mest moderne medicinske udstyr til behandling og diagnosticering.

Selve tandlægebehandlingen foregår i Polen, men den første konsultation for at stille diagnosen finder sted i København hver week-end.

Efter diagnosticeringen skræddersyer vi det bedste behandlingsprogram for hver enkelt patient. Samtidig kan vi i samarbejde med Skan Rejser – gennem mere end 30 år den mest erfarne arrangør af rejser til Polen på det danske marked – tilbyde den mest fordelagtige rejse og ophold i forbindelse med tandbehandlingerne.

 

 

 

Konsultation og overslag i København:
Bestil en tandlæge konsultation i København og få en præcis pris på din behandling inden du rejser til tandlægen i Stettin.
Pris – en konsultation koster kr. 200,-

Bemærk, der tages kun kontant betaling (ikke kreditkort).  Det er meget vigtigt at du husker at udfylde ALLE felter ved bestilling af tid.

Konsultationen forgår på adressen:
SUNDHEDSCENTER
Bækkeskovvej 4 2665 Vallensbæk Strand
Der er stor gratis p-plads på adressen.
Klinikken ligger ca. 7 minutters gang fra Vallensbæk togstation Se adressen på bykort klik her
Konsultation: Pris kr. 200,- kontant ved fremmøde

Vi taler Polsk og engelsk, men du vil modtage dit overslag på dansk.

Spar 50 – 60% på Kroner, Broer, Implanteter, blegning, rodbehandling osv i Stettin son er en skøn by der ligger i Polen

Tusindvis af danskere rejser til Stettin i Polen for at få foretaget tandlægebehandlinger:  Broer, Kroner, Implantater samt rodbehandlinger m.m.

Dette skyldes ikke mindst at tandlægepriserne i Danmark er skyhøje og at tandlæger i Polen og i Stettin er optil 50 – 60 % billigere end i Danmark. Kvaliteten er mindst ligeså god i Polen og i Stettin som den er hjemme i Danmark. Dental Art benytter den nyeste teknologi indenfor tandpleje og fortsætter med at dygtiggøre sig med løbende at tage special-kurser og certifikater.

Der er mulighed for at få foretaget en konsultation i København ca. hver 3-4. uge, hvor vi kommer til Danmark for at give dig et kyndigt overslag på en evt. behandling i Stettin i Polen. Her vil du typisk have mulighed for at spare optil 50 – 60% af prisen i forhold til de danske priser. Der vil være store besparelser på især: Kroner, broer, implantater, blegning samt rodbehandling som er lidt større indgreb og som er utroligt dyre i Danmark. En konsultation i København koster kr. 200,-
Du kan bestille tid til konsultation i København her på denne hjemmeside eller på Skan Rejsers hjemmeside.

Vi har derudover indgået en særaftale med det anderkendte danske rejsebureau Skan Rejser, som kører til Stettin 2 x ugentligt fra Sjælland  og hos Skan Rejser kan du købe en billig billig kvalitetsrejse hvor du bor på et af Stettins flotteste hoteller, nemlig Hotel Radisson Blu – du kan vælge mellem 4, 5 eller 8 dages ophold og priserne starter fra kr. 1498,- pr. person inkl. transport tur/retur samt hotel m/morgenmad samt gratis aftensmad.

Mange har valgt at rejse med Skan Rejser til Stettin og benyttet os i forbindelse med Kroner, Broer, Implantater, blegninger og ikke mindst rodbehandlinger og selfølgelig også alm. fyldninger.

Du er meget velkommen til at kontakte os, såfremt du ønsker yderligere informationer omkring behandling af kroner, broer, implantater, blegning samt rodbehandling eller andre former for behandling. Vi har teknikken samt udstyret til at kunne imødekomme en hvilken som helst tandlægebehandling du måtte ønske. Alt vores udstyr er fuldt ud moderne og alle vores redskaber er ligeledes supermoderne – fuldstændig som du kender det hjemme fra Danmark. Vi benytter kun de bedste produkter og går ikke på kompromis med kvaliteten – måske du kan finde tandlæger i Stettin og i Polen som er en smule billigere end os, men så er det ikke sikkert de benytter den samme høje standard af produkter samt udstyr, og her vil vi ikke anbefale at du går på kompromis med produkter som skal holde i mange år.

Husk at selvom at du benytter tandlæger i udlandet, så er du stadig berettiget til tilskud fra det offentlige, præcist ligesom hvis du havde valgt en dansk tandlæge. Du kan læse mere omkring tilskud i udlandet her

Vi yder naturligvis garanti på alle vores behandlinger samt produkter: Bl.a. Kroner, Implantater, Broer, Blegning, Rodbehandling, fyldninger samt alle andre behandlinger …

Velkommen til vore klinikker

Med Venlig Hilsen

Dental Art.Team Dr. Barbara Stawska & Dr. Sławomir Kluzek

Denne side er opdateret 21.08.2023