Mulighed for tilskud ved behandling udenfor Danmark

Du har samme mulighed for tilskud fra Sygesikringen til en lang række behandlinger i udlandet fx i Stettin i Polen. I Danmark bliver tilskuddet automatisk fratrukket din tandlægeregning, inden du betaler. Ønsker du at blive behandlet i Stettin hos en Polsk tandlæge, skal du selv søge om at få dit tilskud refunderet bagefter.

Fremgangsmåde ved benyttelse af fx Polsk tandlæge:

  • Inden du beslutter dig bør du undersøge, om den behandling du ønsker, er tilskudsberettiget.
  • Spørg evt. om den tandlæge du vælger, er offentligt autoriseret i det pågældende land. Hvis ikke dette er tilfældet, er det ikke muligt at få refunderet tilskuddet. Dental-Art er autoriseret både i Polen, men også i Danmark (Dental-Art har faktisk en Dansk autorisation)
  • Gennemfør din behandling og betal regningen. Sørg derefter for at få udspecificeret på regningen præcis, hvilken behandling du har fået foretaget hos den udenlandske tandlæge.
  • For at opnå tilskud og dermed få refunderet tilskuddet til behandlingen, skal du henvende dig til den region, du tilhører. På borger.dk kan du læse mere om tilskud til behandling i udlandet. Original og specificeret regning skal sendes til regionen påført din NemKonto.
  • Husk at du skal sørge for, at materialet/regningen er på et sprog, som kommunens behandlere kan forstå og læse.
Mulighed for tilskud ved behandling udenfor Danmark